Colorado

Buiten de hieronder genoemde bezienswaardigheden is Colorado bij uitstek geschikt voor vele wandelingen door de bergen. Zo heb je er de Rocky Mountains maar ook de bergen bij Vail (skioord) nodigen uit tot lange wandelingen zoals je ze ook in Oostenrijk of Zwitserland kunt maken. De aanvliegstad voor deze staat is Denver.

GRAND JUNCTION is een hele grote stad met alle daarbij horende faciliteiten. Vanuit hier zijn er de volgende mogelijkheden

BLACK CANYON of  the Gunnison KLOOF 8 *Heeft een north en south entrance die nogal vaneen liggen. Wellicht dat overnachten in Delta een betere optie is. Dit dorp heeft ook enkele slaap en eetgelegenheden. Het ligt 50 mile zuidelijk van GJ 
COLORADO NM NAT. MONUMENT 5** Vooral uitzichtspunten en enkele wandelingen mogelijk. 
FANTASY CANYON ROTSFIGUREN 8** IS 150 MILE VERWIJDERD VAN GJ. Wellicht kun je beter overnachten in de buurt van Dinosauer nm. Het gebied is zeer klein maar de figuren die je er kunt bewonderen zijn een omweg waard. Gezien de prijs van de benzine geen probleem. Onderweg kom je ook langs nog andere minder interessante bezienswaardigheden waar je eventueel een kijkje kunt gaan nemen. 
RATLESNAKE CANYON ARCHES 8** Moet rijden via Colorado NM en hoeft geen entree te betalen als je aangeeft dat je naar Black Ridge gaat, dit gebied ligt juist buiten de grens van het park. 
SOUTH SCALE RIDGE HOODOOS** Eenmaal op de onverharde weg zie je na 7.6 mile de eerste groep hoodoos en badlands liggen. Als je verder rijdt kom je nog langs een andere mooie groep alvorens je bij de eigenlijke hoodoos komt. 

GLENWOOD SPRINGS gelegen tussen de mooie ruige bergen bied je de mogelijkheid om 2 heel andere bezienswaardigheden te gaan bekijken hetgeen ik zeker zou doen als je naar of van Denver komt.

RIFFLE FALLS WATERVALLEN 3 **Behalve de watervallen zie je hier ook mooie grotten en "berglandschap" ontstaan door het kalkhoudende water dat de watervallen achterlaten. 
HANGING LAKEMEER / WATERVAL 5 **Het is een behoorlijke klim maar het uitzicht boven over het meer is eenmalig. klim je nog iets hoger dan kom je bij de waterval die zo uit een rots komt vallen. 

COLORADO SPRINGS is een leuke stad met van alles wat. De bezienswaardigheden vanaf hier zijn de volgende:

GARDEN OF GOD ROTSFORMATIES 3 *Diverse losstaande rotsen met leuke vormen en kleur 
MANITOU CLIFF DWELLING 3  *EENVOUDIG TE BEREIKEN (zeker als je al naar de cliff dwellings rond Blanding geweest bent) 
PAINTED MINES ZANDSTEENFORM 5*** PRACHTIGE KLEUREN EN VORMEN 

OVERIGE PLAATSEN zijn:

 DURANGOOUD MIJNSTADJE 2KUNT VANUIT HIER MET STOOMTREIN NAAR SILVERTON OF ANDERSOM CM
 SILVERTONOUD MIJNSTADJE 2GEWOON EVEN TERUG IN DE TIJD CM
 ALAMOSAGRAND SAND DUNES 4De bekende Rio Grande rivier moet je oversteken (te voet) maar is normaliter geen probleem. De zandduinen zijn hoog en moeilijk te belopen en als er wind staat word je gestraald. CM
 CANON CITY ROYAL GORGE 5MET HET TREINTJE OVER DE KLOOF EN EEN OUD COWBOY STADJE WACHT OP JE CM
 CORTEZ MESA VERDE 8**CLIFF DWELLINGS en enkele leuke wandelingen kun je er maken CM

De staat en de bezienswaardigheden van Colorado laten zich goed combineren met New Mexico, Arizona en Utah.
 
In Colorado vindt je ook nog de volgende parken c.q. monumenten:
 
Dinosaur Nat. Monument, Yucca house NM en natuurlijk The Rocky Mountains.

Meer info en foto's vindt je op www.west-amerika.jouwweb.nl


Comments